Od kolegov z Anglicka:
59% pacientov pozitívnych na COVID-19 hlásilo stratu čuchu a chuti v porovnaní s iba 18% pacientov, ktorí boli na túto chorobu testovaní negatívne. Tieto výsledky boli oveľa významnejšie pri predpovedaní pozitívnej diagnózy COVID-19 ako horúčka hlásená samotnou osobou.
Kombinácia straty čuchu a chuti, horúčky, pretrvávajúceho kašľa, únavy, hnačky, bolesti brucha a straty chuti do jedla, pričom najsilnejším prediktorom je strata zápachu a chuti.
Horúčka a kašeľ sú stále najdôležitejšie príznaky, na ktoré treba dať pozor.
„Zdá sa, že u ľudí so stratou čuchu a chuti v kombinácii s inými symptómami je podľa našich údajov 3-krát vyššia pravdepodobnosť, že sa nakazili COVID-19, a preto by sa mali izolovať sedem dní.“
Comments are closed.